PONIEDZIAŁEK 03.02.2025r.
ŚNIADANIE : Chleb słonecznik (50g) z masłem (8g), kiełbasa polędwicowa (30g), sałata lodowa, pomidor, rzodkiewka, papryka żółta, szczypiorek. Kakao (180g) (mleko 2%, kakao, cukier). Melon (100g). OBIAD : ziemniaczana (250g) (ziemniaki, por, marchewka, pietruszka korzeń, seler, kapusta włoska, pietruszka zielona, sól, pieprz, majeranek, przyprawa ziołowo – warzywna). Kasza bulgur, pulpet wieprzowy (70g) (łopatka wieprzowa, jaja, mąka, cebula, czosnek, sól, pieprz) w sosie koperkowym (30g) ( koper, śmietana18%, mąka, masło, sól, pieprz, przyprawa ziołowo-warzywna). Surówka z marchewki z chrzanem (100g)(marchewka, chrzan, jabłko, oliwa z oliwek) Kompot wiśniowy/woda (180g). PODWIECZOREK : weka (40g) z masłem (8g), jabłkiem, pietruszka zielona. Kisiel jabłkowy (180g). |
ALERGENY :
Laktoza-mleko. Gluten-mąka. Seler. Jaja-białko. Kalorie dzienne : 1025,93 (kcal). |
WTOREK 04.02.2054r.
ŚNIADANIE : Zupa mleczna z płatkami jaglanymi (220g) (mleko 2 %, płatki jaglane). Chleb z czarnuszką (40g) z masłem (8g), ziołowy serek Almette (25g), rzodkiewka, pomidor, papryka żółta, szczypiorek. Herbata z miodem, cytryną (160g). Kiwi (100g). OBIAD : zupa pomidorowa z ryżem (250g)(koncentrat pomidorowy, śmietana 18%, ryż, marchewka, pietruszka korzeń, seler, por, kapusta włoska, cebula, pieprz, sól, przyprawa ziołowo – warzywna, pietruszka zielona). Ziemniaki (150g), eskalopek drobiowy (70g) (pierś z kurczaka, jaja, mąka, sól, pieprz, olej rzepakowy). Kapusta gotowana (100g) (kapusta kiszona, marchewka, ziele angielskie, liść laurowy, kminek, mąka, sól, pieprz). Kompot truskawkowy/woda (180g). PODWIECZOREK : chałka (40g) z masłem (8g) z dżemem truskawkowym. Klementynka (100g). Herbata z cytryną (180g). |
ALERGENY :
Laktoza-mleko. Gluten-mąka. Seler.
Kalorie dzienne : 1213,67 (kcal)
|
ŚRODA 05.02.2025
ŚNIADANIE : chleb serwatkowy (50g) z masłem (8g), parówka wieprzowa (70g) z ketchupem, ogórek świeży, pomidor, rzodkiewka, papryka żółta, szczypiorek. Kawa zbożowa (kawa Inka, mleko 2%, cukier (180g). Jabłko (100g). OBIAD : kapuśniak z ziemniakami (250g) (kapusta kiszona, ziemniaki, boczek wędzony, kiełbasa zwyczajna, przecier pomidorowy, marchewka, pietruszka korzeń, seler, por, kapusta włoska, sól, pieprz, natka pietruszki, przyprawa ziołowo – warzywna, koper). Makaron (50g) z serem (70g) z (makaron świderki, ser biały półtłusty, cukier trzcinowy) z musem bananowo-truskawkowym (30g). Kompot wiśniowy/woda (180g). PODWIECZOREK : weka (40g) z masłem (8g), pieczony pasztet wieprzowy (25g), ogórek kiszony, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek, rukola. Herbata z miodem, cytryną (180g). Melon (100g).
|
ALERGENY :
Laktoza-mleko. Gluten-mąka. Seler. Jaja-białko. Kalorie dzienne : 1222,79 (kcal). |
CZWARTEK 06.02.2025
ŚNIADANIE : Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi (220g) (mleko 2%, płatki jęczmienne) Bułeczka brukselka ( 40g) z masłem (8g), pasta z tuńczyka (25g),(ser biały półtłusty, tuńczyk w oleju ), pomidor, rzodkiewka, papryka żółta, szczypiorek. Herbata zielona z cytryną (160g). Gruszka (100g). OBIAD : zupa kalafiorowa z makaronem (250g) ( kalafior, makaron muszelki, marchewka, pietruszka korzeń, seler, por, kapusta włoska, śmietana 18%, sól, przyprawa ziołowo – warzywna.) Kasza jęczmienna (50g), kurczak (70g) w sosie własnym (25g) (udka z kurczaka, cebula, czosnek sól, pieprz, zioła prowansalskie, olej rzepakowy, mąka), surówka z kapusty czerwonej (100g) (kapusta czerwona, jabłko, marchewka, koper, cebula, oliwa z oliwek sól, pieprz, szczypiorek). Kompot owocowy/woda (180g). PODWIECZOREK : maślanka bananowa (160g) (maślanka 2%, banan, cukier), bułeczki bajgle (40g) z masłem (8g). Kaki (100g). |
ALERGENY :
Laktoza-mleko. Gluten-mąka. Seler. Białko rybne.
Kalorie dzienne : 1005,69 (kcal). |
PIĄTEK 07.02.2025 ŚNIADANIE : chleb krakowski (50g) z masłem (8g), pasta jajowa (30g) (jaja, majonez, szczypiorek), pomidor, rzodkiewka, papryka zielona, szczypiorek. Kakao (180g) (mleko 2%, kakao, cukier). Jabłko (100g). OBIAD : zupa grysikowa na rosole (250g) (skrzydełka z kurczaka, kasza manna, marchewka, pietruszka korzeń, seler, kapusta włoska, sól, przyprawa ziołowo – warzywna). Ziemniaki (150g), ryba Miruna w cieście naleśnikowym (70g)(ryba, jaja, mąka, olej rzepakowy, sól, pieprz). Bukiet jarzyn na parze z masełkiem, bułką tartą (100g) . Kompot wiśniowy/woda (180g). PODWIECZOREK : owsianka (30g) z owocami ( brzoskwinia w syropie, banan, rodzynki kiwi, melon). Napój malinowy z cytryną (180g). |
ALERGENY :
Laktoza-mleko. Gluten-mąka. Jaja-białko. Seler. Białko rybne. Kalorie dzienne : 1122,60 (kcal).
|