PONIEDZIAŁEK 09.12 .2024r.
ŚNIADANIE : chleb słonecznik (50g) z masłem (8g), kiełbasa żywiecka (30g), pomidor, rzodkiewka, ogórek kiszony, sałata lodowa, szczypiorek. Kakao (180ml) (mleko 2%, kakao, cukier). Jabłko (100g). OBIAD : zupa pieczarkowa z makaronem (250ml) (pieczarki, makaron łazanki, śmietana 18%, marchewka, pietruszka korzeń, seler, por, kapusta włoska, sól, pieprz, przyprawa ziołowo – warzywna). Kasza jęczmienna (50g), pulpet wieprzowy (70g) (łopatka wieprzowa, czosnek, mąka, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) w sosie pomidorowym (przecier pomidorowy, cebula, śmietana 18%, mąka, sól, pieprz, przyprawa ziołowo-warzywna), surówka z selera (100g) (seler, marchewka, pomarańcza, jogurt naturalny). Kompot truskawkowy/woda (180ml). PODWIECZOREK : owsianka z owocami (30g) (banan, gruszka, brzoskwinia w syropie, rodzynki, cynamon, jogurt naturalny). Herbata owocowa (180ml). |
ALERGENY :
Laktoza-mleko. Gluten-mąka. Seler.
Kalorie dzienne : 1056,64 (kcal). |
WTOREK 10.12.2024r.
ŚNIADANIE : zupa mleczna z płatkami jaglanymi (220ml) (mleko 2%, płatki jaglane). Chleb czarnuszką (40g) z masłem (8g), pasta z makreli wędzonej (25g), pomidor, rzodkiewka, papryka żółta, szczypiorek. Herbata zielona z cytryną (160ml). Kaki (100g). OBIAD : zupa brokułowa z makaronem (250ml) (brokuły, śmietana 18%, makaron muszelki, marchewka, pietruszka korzeń, seler, por, kapusta włoska, sól, przyprawa ziołowo – warzywna, pietruszka zielona). Ziemniaki (150g), pieczeń cielęca w sosie chrzanowym (70g) (udziec cielęcy, cebula, olej rzepakowy, mąka, chrzan, papryka sypka, czosnek, oregano, sól, pieprz). Ogórek kiszony (100g). Kompot wiśniowy/woda (180ml). PODWIECZOREK : ciasto ucierane z borówkami wyrób własny (120g) ( mąka, jaja, olej rzepakowy, cukier, waniliowy, proszek do pieczenia, borówki, cukier puder). Napój pomarańczowy (160ml). Kalarepa/marchewka (100g).
ŚRODA 11.12.2024.r. ŚNIADANIE : bułeczka grahamka (40g) z masłem (8g), parówki wieprzowe (70g) z ketchupem Pudliszki, papryka żółta, rzodkiewka ogórek świeży, szczypiorek. Kawa zbożowa (180ml) (mleko 2%, kawa Inka, cukier). Kaki (100g). OBIAD : kapuśniak z ziemniakami (250ml) (kapusta kiszona, ziemniaki, przecier pomidorowy, marchewka, pietruszka korzeń, seler, por, kapusta włoska, koper, sól, pieprz, przyprawa ziołowo – warzywna, koncentrat pomidorowy). Makaron (50g) z serem (60g) z masełkiem z cukrem trzcinowym. Sorbet bananowo-truskawkowy (25g). Kompot owocowy/woda (180ml). PODWIECZOREK : chleb koszyczka (40g) z masłem (8g), pasta z kiełbasy wiejskiej (25g), ogórek kiszony, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek. Herbata z cytryną, imbirem (180ml). Melon (100g).
|
ALERGENY :
Laktoza-mleko. Gluten-mąka. Seler. Białko rybne.
Kalorie dzienne : 1185,79 (kcal).
ALERGENY : Laktoza-mleko. Gluten-mąka. Seler. Kalorie dzienne : 980,72 (kcal).
|
CZWARTEK 12.12.2024 ŚNIADANIE : zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (220ml) (mleko 2%, płatki kukurydziane). Chleb orkiszowy (40g) z masłem (8g), ser żółty wędzony (25g), pomidor, rzodkiewka, papryka żółta, rukola, szczypiorek). Herbata z cytryną, miodem (160ml). Banan (100g). OBIAD : zupa dyniowa z grzankami na bulionie z warzyw (250ml) ( weka, masło, śmietana 18%, papryka żółta, imbir, marchewka, pietruszka korzeń, seler, por, kapusta włoska, pietruszka zielona, sól, przyprawa ziołowo – warzywna). Ziemniaki (150g), filet z kurczaka panierowany (70g) (filet kurczaka, jaja, bułka tarta, sól, pieprz, olej rzepakowy). Surówka z rzodkiewki (100g) ( rzodkiewka, jabłko, majonez, sól, pieprz, szczypiorek). Kompot wiśniowy/woda (180ml). PODWIECZOREK : jogurt naturalny z miodem (150g), musli owocowe (25g). Biszkopty (10g). Jabłko (100g).
|
ALERGENY : Laktoza. Gluten. Seler. Jaja-białko.
Kalorie dzienne : 1259,39 (kcal). |
PIĄTEK 13.12.2024r.
ŚNIADANIE : chleb tygrysek (50g) z masłem (8g), kiełbasa krakowska parzona (30g), pomidor, rzodkiewka, ogórek kiszony, szczypiorek. Kakao (180ml) (mleko 2%, kakao). Kiwi (100g). OBIAD : zupa jarzynowa z makaronem (250ml) (makaron zacierka, śmietana 18%, marchewka, pietruszka korzeń, seler, por, kapusta włoska, koper, sól, przyprawa ziołowo – warzywna). Ziemniaki (150g), paluszki rybne z Frosta (70g), fasolka szparagowa na parze z masełkiem, bułką tartą(100g). Kompot wieloowocowy/woda (180ml). PODWIECZOREK : pudding ryżowy (50g) z musem truskawo-bananowym (25g)(truskawki, banan, jogurt naturalny, cukier trzcinowy). Herbata malinowa (180ml). |
ALERGENY : Laktoza-mleko. Gluten-mąka. Jaja-białko. Seler. Białko rybne.
Kalorie dzienne : 1236,86 (kcal).
|