PONIEDZIAŁEK 31.03 2025
ŚNIADANIE :Chleb krakowski (50g) z masłem (8g), pasta z kiełbasy wiejskiej (30g), pomidor, ogórek kiszony, papryka żółta, szczypiorek. Herbata zielona z cytryną (160g). Jabłko (100g). OBAID : kapuśniak z ziemniakami (250g) ( kapusta kiszona, ziemniaki, kiełbasa staropolska, boczek wędzony, przecier pomidorowy, marchewka, pietruszka korzeń, seler, por, kapusta włoska, pietruszka zielona, sól, pieprz, przyprawa ziołowo – warzywna, pietruszka zielona). Kluseczki leniwe z masełkiem, bułką tartą (150g) (mąka, ser biały półtłusty, jaja, ziemniaki, cukier trzcinowy). Surówka z marchewki (100g) (marchewka, jabłko, pomarańcza, oliwa z oliwek). Kompot wiśniowy/woda (180g). PODWIECZOREK : weka (40g) z masłem (8g), dżem brzoskwiniowy. Kakao (180g)(mleko 2%, kakao, cukier). Melon (100g). |
ALERGENY :
Laktoza – mleko. Gluten – mąka. Seler. Jaja-białko Kalorie dzienne : 1014,12 (kcal). |
WTOREK – 01.04.2025r.
ŚNIADANIE : zupa mleczna z płatkami jaglanymi (220g) (mleko 2%, płatki jaglane). Chleb z koszyczka (40) z masłem (8g), pasta z makreli w pomidorach (25g), pomidor, rzodkiewka, ogórek kiszony, szczypiorek. Herbata zielona z cytryną (160g). Śliwka (100g). OBIAD : zupa fasolowa z makaronem (250g) (fasola szparagowa zielona, żółta, makaron świderki, śmietana 18%, marchewka, pietruszka korzeń, , seler por, kapusta włoska, sól, przyprawa ziołowo – warzywna, pietruszka zielona). Ziemniaczki z masełkiem (150g), udko pieczone z kurczaka w ziołach (70g) (udko z kurczaka, przyprawa do kurczaka, papryka sypka, sól, pieprz, zioła prowansalskie, oregano). Mizeria (100g) (ogórek, kwasek cytrynowy, sól, pieprz, śmietana 18%). Mieszanka kompotowa/woda (180g). PODWIECZOREK : bułeczka cynamonka (40g). Herbata zielona z cytryną (180g). Truskawki (100g).
|
ALERGENY :
Laktoza – mleko. Gluten – mąka. Seler. Białko rybne. Kalorie dzienne : 936,85 (kcal). |
ŚRODA 02. 04.2025r.
ŚNIADANIE : Chleb graham (50g) z masłem (8g), szynka z indyka (30g) ogórek świeży, pomidor malinowy, papryka żółta, szczypiorek, sałata lodowa, rzodkiewka. Herbata z cytryną (180g). Gruszka (100g). OBIAD : barszcz czerwony z ziemniakami (250g) (ziemniaki, buraki, śmietana 18%, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, ziele angielskie, liść laurowy, czosnek, cebula, sól, pieprz, koper). Łazanki (150g)( makaron łazanki, szynka wieprzowa, kapusta, cebula, olej, sól, pieprz, przyprawa ziołowo-warzywna). Jabłko (100g). Kompot truskawkowy/woda (180g). PODWIECZOREK : pudding z kaszy manny z truskawkami (180g)(mleko 2%, kasza manna, truskawki, cukier trzcinowy). Śliwka (100g). Pałeczki kukurydziane (12g).
|
ALERGENY :
Laktoza – mleko. Gluten – mąka. Seler.
Kalorie dzienne : 1027,44 (kcal). |
CZWARTEK 03.04.2025r.
ŚNIADANIE :Chleb słonecznik (50g) z masłem (8g), parówki wieprzowe (70g) z ketchupem, roszponka, pomidor, rzodkiewka, papryka żółta, szczypiorek. Herbata z cytryną (180g). Melon (100g). OBIAD : zupa pomidorowa z makaronem (250g) (koncentrat pomidorowy, makaron zacierka, śmietana 18%, marchewka, pietruszka korzeń, seler, kapusta włoska, sól, pieprz, przyprawa ziołowo – warzywna, natka pietruszki). Spaghetti (150g) (łopatka wieprzowa, pomidory, passata, papryka konserwowa, mąka, makaron, cebula, olej rzepakowy, bazylia, oregano, czosnek, sól, pieprz), ogórek kiszony (100g). Kompot wiśniowy/woda (180g). PODWIECZOREK : budyń śmietankowy (180g) (mleko 2%, budyń śmietankowy) z musem bananowo-truskawkowym (25g), biszkopty (12g). Banan (100g). GRUPA VI i GRUPA VII w ramach podwieczorku otrzymują na wycieczkę – bułkę z masłem, serem żółtym. Banan. Wodę 500ml. niegazowaną. |
ALERGENY :
Laktoza – mleko. Gluten – mąka. Seler. Białko rybne.
Kalorie dzienne : 1178,02 (kcal). |
PIĄTEK 04.04.2025r.
ŚNIADANIE : chleb krakowski (50g) z masłem (8g), pasta jajowa (30g) (jaja gotowane, szczypiorek, majonez kielecki, sól, pieprz), pomidor, papryka żółta, rzodkiewka. Kakao (180g) ( mleko 2%, kakao, cukier). Jabłko (100g). OBIAD : krem z białych warzyw z grzankami (250g) (kalafior, ziemniaki, pietruszka korzeń, seler, cukinia, śmietana 18%, sól, przyprawa ziołowo – warzywna, weka, masło, pietruszka zielona). Ziemniaki (150g), ryba w panierce (70g) (ryba Miruna, jaja, bułka tarta, olej rzepakowy, sól, pieprz), surówka z młodej kapusty(100g) (kapusta, marchewka, koper, sól, pieprz, majonez). Kompot wieloowocowy/woda (180g). PODWIECZOREK : ciasto jogurtowe z borówką (150g) (mąka, jogurt naturalny, jaja, olej rzepakowy, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, borówki). Herbata zielona z cytryną (180g). Melon (100g). |
ALERGENY :
Laktoza – mleko. Gluten – mąka. Jaja – białko. Seler. Białko rybne.
Kalorie dzienne : 1030,81 (kcal). |