20.09.21

Poniedziałek 

 

Śniadanie: Chleb graham (50g), masło (10g), szynka miodowa (30g), sałata, pomidor, rzodkiewka, ogórek. Kakao (180ml), ARBUZ (100g).

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (250g).

Eskalopki z kurczaka (70g), ziemniaki (150g), surówka z kapusty pekińskiej (100g), kompot/woda (200ml).

Podwieczorek: Musli z jogurtem naturalnym i owocami (brzoskwinia, ananas). Wafle ryżowe z polewą malinową (24g).

 

21.09.21

Wtorek

 

Śniadanie: Chleb słowiański (50g), masło (10g), pasta z makreli wędzonej (30g), rukola, papryka czerwona, rzodkiewka, ogórek kiszony. Kawa zbożowa (150ml), BANAN (80g).

Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami (250g).

Łazanki z mięsem i kapustą (180g). Marchewka (30g). Kompot/woda (200ml).

Podwieczorek: Kasza kus-kus z sosem z owoców leśnych. Ćwiartki jabłka i słupki kalarepy (50g). Herbata z cytryną (180ml).

 

22.09.21

Środa

 

Śniadanie: Chleb orkiszowy (50g), masło (10g), pasta jajeczna z awokado (30g), roszponka, pomidor, papryka żółta. Kakao (180ml), JABŁKO/NEKTARYNKA (100g). 

Obiad: Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną (250g).

Leniwe z serem (150g), surówka z marchewki, jabłka i pomarańczy (100g), kompot/woda (200ml).

Podwieczorek:nBagietka pszenna (30g), masło (5g), pasta z kurczaka (30g), ogórek, rzodkiewka. Sok jabłkowo-gruszkowy 100% (200ml).

 

23.09.21

Czwartek

 

Śniadanie: Płatki wielozbożowe na mleku (220g). Chleb słonecznikowy (30g), masło (5g), ser mozarella (20g), ogórek, rzodkiewka, papryka czerwona. Herbata z cytryną (180ml), WINOGRON (100g).

Obiad: Krem dyniowy z grzankami (250g).

Zrazy wieprzowe nadziewane warzywami w sosie własnym (100g), kasza gryczana (50g), surówka z buraków (100g), kompot/woda (200ml).

Podwieczorek: Mus owocowy z serkiem mascarpone (160g). Biszkopty (20g) i krążki kukurydziane (10g).

 

24.09.21

Piątek

 

Śniadanie: Bułka kajzerka (50g), masło (5g), serek śmietankowy (30g), pomidor, ogórek, rzodkiewka. Kawa zbożowa (150ml), GRUSZKA (100g).

Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem (250g).

Dorsz panierowany (70g), ziemniaki (150g), warzywa na parze (marchew, kalafior, brokuł) (100g), kompot/woda (200ml).

Podwieczorek: Weka (30g), masło (5g), filet z Bobrownik, sałata, ogórek kiszony, pomidor. Arbuz (50g). Herbata owocowa (180ml).

 

 

Średnia tygodniowa kaloryczność posiłków w przedszkolu: 1071kcal

Dopuszczalne wahania kaloryczności: +/-10%